Turpinu izaicinājumu 👉 "20 minūtes 20 receptes" un šī ir, iespējams, garšīgākā recepte, ko esmu gatavojis.
Sastāvdaļas (4 porc.):
Kotletēm:
500g vistas fileja
3 ēd.k. majonēze
3 ēd.k. kartupeļu ciete
2 ķiploka daiviņas
sāls, pipari
eļļa cepšanai
Salātiem:
1 salātu galviņa
2-3 svaigi gurķi
200g marinēti sīpoli
125g majonēze
125g saldais krējums
sāls, pipari
Pagatavošana (20 min.):
1. Vistas gaļu sagriež vai nu mazos kubiņos, vai arī ar blendera palīdzību sasmalcina (bet ne pārāk smalki, lai jūtami gabaliņi). Vistas gaļai peivieno kartupeļu cietu, majonēzi, sasmalcinātus ķiplokus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. samaisa un atstāj uz 5 min.
2. Pa to laiku sagriež svaigus gurķus. Salātu lapas ar rokām saplūkā. Visu pārliek salātu bļodā, pievieno sīpolus. Mērcei saldo krējumu samaisa ar majonēzi, sāli un pipariem. Visu samaisa, pārlej pāri salātiem un apmaisa.
3. Cep kotletes. Ar divu karošu palīdzību veido vienādas kotletes un cep uzkrsētā pannā no abām pusēm.
4. Pirms pasniegšanas šķīvjos kārto salātus, pa virsu liek kotletes. Papildus var uztaisīt tādu pašu salātu mērci.