Mani mīļākie pīrādizņi

Video recepte

Sastāvdaļas:

 

220g silts ūdens
40g presēts raugs
4g sāls
60g cukurs
1 ola
80g mīksts sviests
440g milti


Pildījumam:
1 sarkana paprika
200g kūpināts šķiņķis
200g siers (50g atstāj dekorēšanai)
1pac. štovētie kāposti (500g)

Pagatavošana:

 

1. Bļodā ielej siltu ūdeni, ne karstu! Pievieno raugu un samaisa. Ieber sāli un cukuru, iesit olu un pievieno mīkstu sviestu. Pēdējos pievieno miltus un visu kārtīgi izmīcu. Mīkla būs ķepīga, bet tas nekas. Apsedz ar tīru dvielīti un liek raudzēties uz 1 stundu. Ja ir tāda krāsns kā man, tad var ieslēgt raudzēšanas funkciju un raudzēt 40 min. 


2. Pa to laiku gatavo pildījumu. Sagriež kubiņos papriku, šķiņķi un sarīvē sieru. Visu samaisa. Un otrs pildījums - štovētie kāposti, no kuriem notecina lieko šķidrumu.


3. No uzrūgušas mīklas veido bumbiņas, saliek uz darba virsmas, apsedz ar dvielīti un atstāj vēl 20-30 minūtēm raudzēties.

4. No mīklas veido plācenīšus, liek pildījumu un aizdarina malas. Picas pīrādizņus pārkaisa ar sieru, kāpostu pīrādziņus - ar ķimenēm.

5. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī līdz gatavībai 180 grādos 15-20 min. Es gatavību nosaku pēc krāsas.

Padoms. No kāpostiem liekais šķidrums jānotecina, lai var aizlipināt kārtīgi malas un pīrādziņi cepšanas laikā nejūk.