Krāsainās kartupeļu pankūkas

Video recepte

Sastāvdaļas (3-4 porc.):

 

4 kartupeļi
1 burkāns
1/2 sīpols
3 olas
100g bekons
1 ēd.k. kartupeļu ciete
sāls, pipari

Mērcei:
150g krējums
dilles
zaļie loki
sāls

Pagatavošana (30 min.):

 

1. Dārzeņus nomizo. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Kartupeļus un burkānu sagriež pēc iespējas plānākās strēmelītēs. Bekonu sagriež mazākos gabalos, vēlams līdzīgos strēmelēm. Visu pārliek bļodā, pievieno olas, kartupeļu cieti, sāli un svaigi maltus piparus. Samaisa.

2. Cep pankūkas uzkarsētā pannā. Pa to laiku pagatavo mērci. Sīpolus un dilles smalki sagriež, pievieno krējumam, samaisa. Pēc garšas pievieno sāli.

3. Pankūkas pasniedz ar krējuma mērci.