Korejas burkāni

Sastāvdaļas:

 

1,5kg burkāni

50ml eļļa

2 ķiploku daiviņas

2 ēd.k. etiķis

1 ēd.k. sāls

1 ēd.k. cukurs

1 ēd.k. koriandra sēklas

1/2 ēd.k. čili pārslas

 

Pagatavošana (30 min.):

 

1. Burkānus nomizo un saēvelē strēmelītēs. To var izdarīt ar speciālu nazi vai rīvi (mandolīnu). Burkānus pārliek bļodā, pievieno sāli, cukuru, saspaida (līdz izdalās sula) un atstāj uz 5 min.

 

2. Pa to laiku piestā sasmalcina koriandra sēklas vai ietin tīrā dvielī un pārbrauc ar mīklas rulli. Notīra un sasmalcina ķiplokus.

 

3. Uzkarsē sausu pannu un apgrauzdē koriandra sēklas. Pievieno eļļu un uzkarsē. Karstu eļļu pārlej pāri burkāniem. Pievieno sasmalcinātus ķiplokus, čili pārslas, etiķi un samaisa. Atstāj uz minūtēm 5 ievilkties.

 

4. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.