Kāds labums burkānos? Tie paaugstina organisma imunitāti, pozitīvi ietekmē smadzeņu darbību, stimulē apetiīti un uzlabo kuņģa darbību, atjauno ādas šūnas un palēnina novecošanos, stiprina nagus, matus, sirdi un asinsvadus. Burkāni obligāti jāiekļauj savā ēdienkartē. Īpaši tagad, rudenī.
Sastāvdaļas:
1,5kg burkāni
50ml eļļa
2 ķiploku daiviņas
2 ēd.k. etiķis
1 ēd.k. sāls
1 ēd.k. cukurs
1 ēd.k. koriandra sēklas
1/2 ēd.k. čili pārslas
Pagatavošana (30 min.):
1. Burkānus nomizo un saēvelē strēmelītēs. To var izdarīt ar speciālu nazi vai rīvi (mandolīnu). Burkānus pārliek bļodā, pievieno sāli, cukuru, saspaida (līdz izdalās sula) un atstāj uz 5 min.
2. Pa to laiku piestā sasmalcina koriandra sēklas vai ietin tīrā dvielī un pārbrauc ar mīklas rulli. Notīra un sasmalcina ķiplokus.
3. Uzkarsē sausu pannu un apgrauzdē koriandra sēklas. Pievieno eļļu un uzkarsē. Karstu eļļu pārlej pāri burkāniem. Pievieno sasmalcinātus ķiplokus, čili pārslas, etiķi un samaisa. Atstāj uz minūtēm 5 ievilkties.
4. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.
Padoms. Es daudz ekperimentēju un liku klāt dažādas garšvielas, bet (neticēsi!) garšīgākie korejas burkāni man sanāca, kad pievienoju piparkūku garšvielu. Burtiski pus-ēdamkaroti uz visu šo daudzumu.
Notīrot pusotrus kilogramus un sagriežot, man sanāk apm. 1kg burkānu strēmelītes. Nu, varbūt, mazliet mazāk.