Koba salāti (cobb salad) ir populārākie Amerikas salāti. Tradicionāli tie tiek gatavoti no olām, avokado, tomātiem, vistas, sīpoliem, bekona un zilā siera. Bet, kā jau tas ierasts, jo populārāks ēdiens, jo vairāk variācijas - dažreiz liek olīvas, lokus, gurķus, šķiņķi, kukurūzu utt. galvenais - visas sastāvdaļas liek atsevišķi, nemaisot. Un beigās sanāk ļoti populārs mūsdienās pasniegšanas veids - budda bowl.
Sastāvdaļas:
900g cāļa šašliks jogurta marinādē
125g kiršu tomātiņi
100g zilais siers
100g zaļie salāti
4 vārītas olas
2 avokado
1/2 citrons
Mērcei:
4 ēd.k. olīveļļa
2 ēd.k. ābolu etiķis
1/2 ēd.k. franču sinepes
1 ēd.k. Vorčesteras mērce
cukurs
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Grilu uzkarsē līdz 180 grādiem un uzgrilē cāļa šašliku. Gaļu atdzesē un sagriež strēmelītēs.
2. Olas noloba un sagriež 4-6 daļās. Tomātiņus sagriež uz pusēm. Avokado sagriež kubiņos un apslaka ar svaigi spiestu citrona sul, lai avokado nezaudē savu krāsu. Sieru sadrupin amazākos gabalos. Salātu lapas saplūkā a rokām vai sagriež ar nazi.
3. Gatavo mērci. Bļodiņā ielej olīveļļu, pievieno sinepes un ar putojamo slotiņu uzputo. Pievieno etiķi, Vorčesteras mērci, sāli un svaigi maltus piparus, cukuru un uzputo vēlreiz.
4. Salātu bļodā parliek salātu lapas. Tad pa virsu liek pārējās sastāvdaļas čupiņās, vienu otrai blakus. Salātus nemaisa.
5. Pārlej ar mērci un uzreiz pasniedz.
Recepte tapusi sadarbībā ar