Vēl viens veids, kā pagatavot dārzeņus uz grila. Man patika šie pildītie dārzeņi. Starp citu, tos var pasniegt arī kā uzkodu.
Sastāvdaļas:
400g liellopa maltā gaļa
3 tievi gari baklažāni
1 puravs
5-6 čili pipari
2 ķiploka daiviņas
kaltētas garšvielas
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Liellopa malto gaļu pārliek bļodā, pievieno kaltētas garšvielas, sasmalcinātus ķiplokus, sāli un svaigi maltus piparus. Visu kārtīgi samaisa.
2. Dārzeņus sagriež apm. 5 cm garos gabalos. Baklažāniem izgriež vidu - to ērti izdarīt ar nazi, ar kuru izgriež ābolu serdes. Puravus sadala trubiņās. Čili pipariem iztīra sēkliņas - es to darīju ar irbulīšiem (chopsticks). Tad visus dārzeņus sadur uz iesmiem.
3. Grilu uzkarsē līdz 180-200 grādiem. Vispirms dārzeņus liek uz grila horizontāli. Cep līdz gatavībai, apm. 20 min. Iesmu visu laiku uzmanīgi groza, lai gaļa nekrīt ārā no trubiņām.
4. Pasniedz ar dažādām mērcēm un marinētiem dārzeņiem.
Recepte tapusi sadarbībā ar