Pildīti dārzeņu šašliki

 

Sastāvdaļas:

 

400g liellopa maltā gaļa

3 tievi gari baklažāni

1 puravs

5-6 čili pipari

2 ķiploka daiviņas

kaltētas garšvielas

sāls, pipari

 

Pagatavošana:

 

1.  Liellopa malto gaļu pārliek bļodā, pievieno kaltētas garšvielas, sasmalcinātus ķiplokus, sāli un svaigi maltus piparus. Visu kārtīgi samaisa.

 

2.  Dārzeņus sagriež apm. 5 cm garos gabalos. Baklažāniem izgriež vidu - to ērti izdarīt ar nazi, ar kuru izgriež ābolu serdes. Puravus sadala trubiņās. Čili pipariem iztīra sēkliņas - es to darīju ar irbulīšiem (chopsticks). Tad visus dārzeņus sadur uz iesmiem.

 

3. Grilu uzkarsē līdz 180-200 grādiem. Vispirms dārzeņus liek uz grila horizontāli. Cep līdz gatavībai, apm. 20 min. Iesmu visu laiku uzmanīgi groza, lai gaļa nekrīt ārā no trubiņām.

 

4. Pasniedz ar dažādām mērcēm un marinētiem dārzeņiem.

 

 

Recepte tapusi sadarbībā ar