Jērs ir ļoti smalka gaļa, tāpēc atgādinu - to gatavo ātri un pasniedz uzreiz, kamēr gaļa ir silta. Atsildīt šo gaļu nav labi, bet auksta tā nav garšīga.
Sastāvdaļas:
600-700g jēra karē
50ml svaigi spiesta apelsīnu sula
2 ķiploka daiviņas
1/2 ēd.k. kaltētas piparmētras
1/2 ēd.k. kaltēts rozmarīns
1 ēd.k. olīveļļa
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Eļļu sajauc ar sasmalcinātiem ķiplokiem, piparmētrām, rozmarīnu, apelsīnu sulu, sāli, pipariem. Ar šo marinādi iesmērē jēra gaļu un atstāj marinēties, kamēr iekuras grils.
2. Grilu uzkarsē līdz 200 grādiem. Uz restēm liek gaļu ar kaulu daļu uz leju, aizver vāku un grilē 20-25 min, atkarībā no vēlamās gatavības pakāpes. Gaļu vairāks reizes cešanas laikā apgriež. Jau gatavu gaļu ietin folijā un atpūtina minūtes 10.
3. Gaļu sagriež porciju gabalos un uzreiz pasniedz ar grilētiem dārzeņiem.
Recepte tapusi sadarbībā ar