Kivi ir bagāts ar škiedrvielām, labvēlīgi ietekmē kuņģa darbību, novērš smaguma sajūtu. Kivi satur veselu rindu ar dažādiem vitamīniem, tai skaitā C vitamīnu, kas stiprina imunitāti un kavē infekcijas izpaltīšanos organismā. Auglis palīdz bronhīta gadījumā, jo mīkstina klepu. Vēl stiprina zobus, kaulus, matus un uzlabo ādas struktūru.
Zemenes arī dod savu pienesumu imunitātes stirpināšanā, jo satur C vitamīnu.
Sastāvdaļas (2 porc.):
1gl ūdens
2 kivi
1 ābols
200g saldētas zemenes
30g kale lapu kāposts
1/2 tējk. rīvēts ingvers
1/2 tējk. kanēlis
1/2 tējk. vanilīna cukurs
Pagatavošana (5 min.):
1. Kivi notīra un sagriež četrās daļās. Ābolu sagriež smalkāk, izgriež serdi. Kale kāpostu sagriež smalkāk.
2. Pārliek visu blenderī, pievieno garšvielas, ūdeni un sablendē, līdz masa ir viendabīga.
3. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī. Pirms lietošanas samaisīt.