Ķiplocīgā vistas karbonāde

Video recepte

Sastāvdaļas (1 porc.):

 

1 vistas fileja
50g rīvmaize
1 svaigs gurķis
1 svaigs tomāts
sauja slaātlapu
2 ķiploka daiviņas
garšvielas pēc izvēles
1 citrona daiviņa
sāls, pipari

Pagatavošana (20 min.):

 

1. Rīvmaizi ieber bļodiņā, pievieno sasmalcinātus ķiplokus, garšvielas un samaisa.

2. Uz darba virsmas izklāj cepamo papīru. Vistas fileju sagriež gareniski uz pusēm, lai veidojas viena liela gaļas šķēle. To pārliek uz cepamā papīra, uzlej mazliet eļļas, apsedz ar cepamo papīru un izklapē. Tad pārkaisa ar rīvmaizi, apgriež riņķī un vēlreiz visu atkārto. Apsedz ar papīru un vēlreiz izklapē.

3. Karbonādi cep no abām pusēm uzkarsētā pannā. Kamēr cepās vista, sagriež salātus, gurķi un tomātu.

4. Uz šķīvja liek salātus, sagrieztu strēmelītēs karbonādi, uzspiež pa virsu citrona sulu un uzreiz pasniedz.