Kartupeļi medus-sinepju glazūrā

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

apm. 1kg. vārīti kartupeļi

2 ēd.k. eļļa

1 ēd.k. medus

1 ēd.k. sinepes

1 tējk. sīpolu pulveris

1/2 tējk. raudene

1/2 tējk. saldā paprika

3-4 ķiploka daiviņas

1/4 gl. vistas buljons

dilles

sāls, pipari

Pagatavošana:

 

1. Pannā ieliet eļļu, pievieno kartupeļus un apcep no visām pusēm zeltainus. 

 

2. Bļodiņā sajauc medu, sinepes, sīpolu pulveri, raudeni, papriku, buljonu, sasmalcinātus ķiplokus. Ar šo mērci pārlej kartupeļus, pievieno sasmalcinātas dilles, sāli un svaigi maltus piparus. Cep visu kopā vēl minūtes 6-7.

 

3. Kartupeļus pasniedz pie grilētiem ēdieniem (steiks, šašliks, zivs)