Šodien tirgū nopirku jaunos kartupeļus. Man garšo vārīti un tad apcepti kartupelīši, bet es nolēmu uztaisīt tiem interesantu mērci. Kartupeļi nav jāvāra speciāli, tie var būt no vakardienas. Īpaši labi tie garšo pie visādiem grilētiem ēdieniem.
Sastāvdaļas (4 porc.):
apm. 1kg. vārīti kartupeļi
2 ēd.k. eļļa
1 ēd.k. medus
1 ēd.k. sinepes
1 tējk. sīpolu pulveris
1/2 tējk. raudene
1/2 tējk. saldā paprika
3-4 ķiploka daiviņas
1/4 gl. vistas buljons
dilles
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Pannā ieliet eļļu, pievieno kartupeļus un apcep no visām pusēm zeltainus.
2. Bļodiņā sajauc medu, sinepes, sīpolu pulveri, raudeni, papriku, buljonu, sasmalcinātus ķiplokus. Ar šo mērci pārlej kartupeļus, pievieno sasmalcinātas dilles, sāli un svaigi maltus piparus. Cep visu kopā vēl minūtes 6-7.
3. Kartupeļus pasniedz pie grilētiem ēdieniem (steiks, šašliks, zivs)