Biešu lapiņu zupa

Sastāvdaļas (4-5 porc.):


500g kūpināta gaļa

1 bunt. jaunās bietes ar lapām

5-5 jaunie kartupeļi

1 sīpols

1 burkāns

3 smaržīgo piparu graudiņi

1 lauru lapa

sāls

Pagatavošana (40 min.):


1. Gaļu sagriež strēmelītēs vai kubiņos. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Burkānu sagriež ripiņās. kartupeļus nomazgā vai nomizo un sagriež palielos kubiņos. Bietēm nogriež lapas. Pašas bietes nomizo un sarīvē uz dārzeņu rīves. Lapiņas noskalo un sagriež.

 

2. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē 1 ēd.k. eļļas, pievieno sīpolus, burkānus un gaļu. Apcep. Tad pievieno sagrieztus kartupeļus, pielej apm. 2l ūdens, apsedz ar vāku un vāra līdz kartupeļi ir gatavi. Pašās beigās pievieno sarīvētas bietes, biešu lapiņas, lauru lapu, smaržīgos piparus, sāli  un vāra vēl minūtes 10.

 

3. Pasniedz ar krējumu un sasmalcinātiem zaļumiem.

Recepte tapusi sadarbībā ar