Mēs esam pieraduši izmantot "saknes" - pašas bietes. Bet pavisam aizmirstam, ka biešu lapiņas arī ir ēdamas. Sanāk tāda "zero waste" zupa - izmanotjam visu, bez atkritumiem. Šobrīd tirgū jau parādījušās jaunās bietītes ar garām skaistām un maigām lapām, kuras idēlai der zupai.
Sastāvdaļas (4-5 porc.):
500g kūpināta gaļa
1 bunt. jaunās bietes ar lapām
5-5 jaunie kartupeļi
1 sīpols
1 burkāns
3 smaržīgo piparu graudiņi
1 lauru lapa
sāls
Pagatavošana (40 min.):
1. Gaļu sagriež strēmelītēs vai kubiņos. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Burkānu sagriež ripiņās. kartupeļus nomazgā vai nomizo un sagriež palielos kubiņos. Bietēm nogriež lapas. Pašas bietes nomizo un sarīvē uz dārzeņu rīves. Lapiņas noskalo un sagriež.
2. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē 1 ēd.k. eļļas, pievieno sīpolus, burkānus un gaļu. Apcep. Tad pievieno sagrieztus kartupeļus, pielej apm. 2l ūdens, apsedz ar vāku un vāra līdz kartupeļi ir gatavi. Pašās beigās pievieno sarīvētas bietes, biešu lapiņas, lauru lapu, smaržīgos piparus, sāli un vāra vēl minūtes 10.
3. Pasniedz ar krējumu un sasmalcinātiem zaļumiem.