Kaiserschmarrn jeb Ķeizara omlete - patiesībā ir pankūka, kuru pēc leģendas iecienījis Austrijas ķeizars, no kurienes arī cēlies nosaukums. Pēc otras versijas, kad pavārs gatavoja pankūkas un tās viņām sanāca pa resnu vai vienkārši nesanāca, tad pavārs atdeva neveiksmīgās pankūkas kalpiem.
Lai vai kā, viens milzīgs pluss tām ir - nav jābūt lielam spečukam, lai pagatavotu šo pankūku.
Sastāvdaļas (4-5 porc.):
100g milti
220ml piens
4 olas
2 ēd.k. cukurs
30g rozīnes
pūdercukurs pasniegšanai
saldējums pasniegšanai
Pagatavošana:
1. Gatavo mīklu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus uzputo ar cukuru, tad pievieno miltus, pienu un uzputo vēlreiz.
2. Atsevišķi uzputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls. Uzputotos baltumus uzmanīgi iecilā mīklā, pievieno arī rozīnes.
3. Tad cep pankūkas. Uzkarsētā pannā ielej mīklu (sadalot to apmērām 4-5 daļās). Kad apakša ir apcepusies, pankūku apgriež riņķī sadalot to mazākos gabalos - ar dakšiņu vai ar lāpstiņu. Cep līdz gabaliņi ir kraukšķīgi.
4. Pasniedz pārkaisot ar pūdercukuru un saldējumu vai vaniļas mērci.