Šīs pankūkas var uzskatīt par diētiskām, ja cukura vietā pievieno stēviju un beigās pasniedz ar medu vai kādu mazkaloriju ievārījumu. Katrā ziņā, ja esi auzu pārslu cienītājs, tad šīs pankūkas noteikti ir uzmanības vērtas.
Sastāvdaļas (20gb):
250g auzu pārslas
250ml piens
125ml jogurts bez piedevān
1 ola
2 ēd.k. cukurs
rozīnes
rīvēta citrona miziņa
Pagatavošana:
1. Gatavo mīklu. Auzu pārslām pievieno olu, pienu, jogurtu, cukuru, samaisa un atstāj uz 20 minūtēm uzbriest.
2. Tad pievieno rīvētu citrona miziņu, rozīnes, samaisa vēlreiz.
3. Uzkarsē pannu un cep pankūkas, liekot pa 1 ēd.k. mīklas uz katru pankūku.
4. Pasniedzot pārkaisa ar rīvētu citrona miziņu. Klāt pasniedz krējumu un ievārījumu.