Mēs gaidam vasaru, lai sauļotos, peldētos un atpūstos.Mēs gaidam vasaru arī tāpēc, ka tirgū parādās jaunie zaļumi un dārzeņi, tai skaitā kartupeļi. Tos jāēd kā ir, ar visu mizu. Un ļoti labi kartupeļu salāti iederās vasaras svētkos un uz Līgo.
Sastāvdaļas (4 porc.):
1kg jaunie kartupeļi
350g nolobīti zaļie zirnīši
100g sīpolloki
dilles
pētersīļi
1 citrona rīvēta miziņa
1 citrona daiviņa
4 ēd.k. eļļa
1/2 tējk. sinepes
sāls, pipari
Pagatavošana (30 min.):
1. Lielā salātu bļodā ielej eļļu, pievieno sinepes, izspiež sulu no citrona daiviņas un kārtīgi samaisa.
2. Kartupeļus kārtīgi nomazgā, nepieciešamības gadījumā nomizo, sagriež 4-6 daļās un novāra sālsūdenī līdz gatavībai. 6-8 min. pirms vārīšanas beigām pie kartupeļiem pievieno zirnīšus. Tad ūdeni nolej un visu pārber salātu bļodā pie mērces
3. Kartupeļiem un zirnīšiem pievieno sasmalcinātus zaļumus, sagrieztus sīpollokus, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem, apmaisa. Pa virsu sarīvē citrona miziņu un pasniedz.
Padoms. Ja nav pieejami svaigie zaļie zirnīši, var izmantot saldētus. Tad pirms likt salātos tos jāatlaidina un var nevārīt.
Recepte tapusi sadarbībā ar