Kartupeļu salāti ar zaļiem zirnīšiem

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

1kg jaunie kartupeļi

350g nolobīti zaļie zirnīši

100g sīpolloki

dilles

pētersīļi

1 citrona rīvēta miziņa

1 citrona daiviņa

4 ēd.k. eļļa

1/2 tējk. sinepes

sāls, pipari

Pagatavošana (30 min.):

 

1. Lielā salātu bļodā ielej eļļu, pievieno sinepes, izspiež sulu no citrona daiviņas un kārtīgi samaisa. 

 

2. Kartupeļus kārtīgi nomazgā, nepieciešamības gadījumā nomizo, sagriež 4-6 daļās un novāra sālsūdenī līdz gatavībai. 6-8 min. pirms vārīšanas beigām pie kartupeļiem pievieno zirnīšus. Tad ūdeni nolej un visu pārber salātu bļodā pie mērces

 

3. Kartupeļiem un zirnīšiem pievieno sasmalcinātus zaļumus, sagrieztus sīpollokus, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem, apmaisa. Pa virsu sarīvē citrona miziņu un pasniedz.

Recepte tapusi sadarbībā ar