Skābeņu zupa ar kūpinātām ribiņām

Sastāvdaļas (5-6 porc.):

 

800-900g kūpinātas cūkgaļas ribiņas

500g svaigas skābenes

4-5 kartupeļi

1 burkāns

1 neliels sīpols

2 lauru lapas

3-4 smaržīgo piparu graudi

zaļumi

krējums

2-3 cieti vārītas olas pasniegšanai

sāls

Pagatavošana:

 

1. Gatavo buljonu. Ribiņas liek katlā, pārlej ar 2l ūdens un uzvāra. Putas nokāš. Tad katlu apsedz ar vāku un vāra apm. 1 st.

 

2. Pa to laiku sagatavo visu pārējo. Kartupeļus, sīpolu un burkānu nomizo. Kartupeļus sagriež palielos kubiņos. Burkānus sarīvē uz dārzeņu rīves. Sīpolus sagrie;z mazos kubiņos. Skābenes pārlasa, noskalo un sagriež mazākās daļās.

 

3. Pannā ielej 1 ēd.k. eļļas un ātri apcep sīpolus un burkānus. No zupas katla izņem ribiņas un noliek padzist, lai var atdalīt gaļu. Un katlā peivieno kartupeļus, ceptus dārzeņus pēc garšas sāli un vāra līdz kartupeļi ir mīksti. Tad pievieno skābenes, lauru lapas, piparus, atdalīto no kauliem gaļu un vāra vēl minūtes 10.

 

4. Pasniedz ar krējumu, sasmalcinātiem zaļumiem un vārītu olu.

Recepte tapusi sadarbībā ar