Kad apnika tradicionālā biešu zupa un gribas jaunas garšas, es ķeros pie eksperimenta. Šoreiz nolēmu bietes un kefīru aizvietot ar tomātu sulu. Sanāca ļoti garšīgi un uzskatu, ka eksperiments izdevās.
Sastāvdaļas (4-5 porc.):
250g vārīta desa
5-6 jaunie kartupelīši
2 lauku gurķi vai 1/2 garā
4 vārītas olas
1l tomātu sula
1 laims
1 tējk. mārrutki
1/2 tējk. sāls
Pagatavošana (20 min.):
1. Desu un gurķus sagriež strēmelītēs vai kubiņos. Kartupeļus un olas sagriež smalkāk - to ātri un viegli izdarīt ar olu griežamo.Visu pārliek katlā vai bļodā un apmaisa.
2. Tomātu sulai pievieno svaigi spiestu laima sulu, kārtīgu karoti ar mārrutkiem, sāli un visu samaisa.
3. Dārzeņu maisījumu kārto porcijas bļodiņās, pārlej ar tomātu sulu un uzreiz pasniedz.
Padoms. Tomātu sulai, ja tā nav no ledusskapja, pievieno pāris ledus kubiņus.
Recepte tapusi sadarbībā ar