Kartupeļu biezputra Nīcas gaumē

Video recepte

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

1kg kartupeļi
250g piens
2 ēd.k. kartupeļu ciete
50g sviests

Pagatavošana (30 min.):

 

1. Kartupeļus nomizo, nomazgā, sagriež un liek vārīties sālsūdenī. Kad kartupeļi gatavi, tos nokāš sausus, bet novārījumu ārā nelej.

2. Karstus kartupeļus sastampā ar stumpu, pielej grāpelī (katliņā) 1/3 no nokāstā šķidruma, samaisa un liek uz plīts. Pievieno pusi no piena. Kad biezputra uzmet burbuli, nepārtraukti maisot, pievieno aukstā pienā iemaisītu stērķeli (kartupeļu miltus). Biezputru maisot karsē uz nelielas uguns 2-3 minūtes, beigās pieliek sviestu un vēlreiz izmaisa.

3. Ēd ar kumāsiņos sagrieztu, saceptu speķi un sīpoliem. Var pielikt arī krējumu.