Bombisks deserta cepums

Video recepte

Sastāvdaļas (1 gb.):

 

3 ēd.k. milti
2 ēd.k. mīksts sviests
1 ēd.k. brūns cukurs
1 ēd.k. cukurs
1 tējk. piens
1/4 tējk. vaniļas cukurs
1/4 tējk. cepamais pulveris
šokolāde pildījumam
saldējums pasniegšanai

Pagatavošana (25 min. + laiks atdzišanai):


1. Sajauc kopā sviestu ar visiem cukuriem. Tad pievieno visas pārējās sastāvdaļas un ar rokām samīca mīklu. Ja no mīklas nevar izveidot bumbiņu, pievieno vēl pāris piles piena.

2. Mīklas vidū iespiež šokolādes gabaliņus, aizdarina un nedaudz saspiež. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 190 grādos minūtes 13-15 līdz cepums ir gatavs. Pēc izņemšanas no krāsns tas būs mazliet mīksts, bet padziestot sacietēs.

3. Pasniedzot cepumu pārliek uz šķīvja un pa virsu kārto saldējuma bumbu.