Grūto laiku recepte un es dodos uz RIMI meklēt akcjas preces. Nopirku cūkgaļas gabalu, kāpostu par labu cenu, paķēru vēl sīpolu un burkānu. Šodien konservētiem tomātiem 30% atlaide, tāpēc paķēru arī tos. Kopā pilns katls man izmaksāja 3 euro un 75 centus. Viena porcija sanāk - apmēram 65 centi.
Sastāvdaļas (6 porc.):
apm. 700g cūkgaļa
450-500g kāposti
400g sasmalcināti konservēti tomāti
1 burkāns
1 sīpols
2 lauru lapas
3 smaržīgo piparu graudiņi
1,5l ūdens
sāls
Pagatavošana (45 min.):
1. Sīpolu sagriež kubiņos. Burkānu sarīvē uz dārzeņu rīves. Kāpsotu sagriež smalkāk. Gaļu samaļ vai nu uzreiz var paņemt malto gaļu.
2. Katlā ar biezu apakšu apcep gaļu. Kad gaļa apcepās pievieno sīpolus un burkānus un cep visu kopā vēl 5-7 min. Tad pievieno kāpostus, ūdeni, sāli, apsedz ar vāku un vāra apm. 20 min.
Kad kāposti ir mīksti, pievieno tomātus, lauru lapas un smaržīgos piparus un vāra vēl 10 min.
3. Pasniedz ar skābo krējumu (vai saldo krējumu) un zaļumiem.