Fantastiski vienkārši un ātri pagatavojami salāti, kurus var ēst gan vakariņās, gan brokastīs, gan rosola vietā )))
Es biju mazliet piemirsis par zaļumiem un pievienoju tos jau pēc tam, kad nobildēju salātus. Sezonā var lietot nevis ledus salātus, bet jaunos kāpostus vai pievienot svaigus gurķus. Labu apetīti!
Sastāvdaļas (4 porc.):
1 galva ledus salāti
300g kūpināts šķiņķis
300g konservēta kukurūza
150g krējums
1 ēd.k. saldas sinepes
1/2 tējk. ķiploku pulveris
kūpināta paprika
sāls, pipari
Pagatavošana (10 min):
1. Ledus salātu sagriež strēmelītēs. Šķiņķi sagriež kubiņos.
2. Lielā bļodā ieliek ledus salātus, pievieno sāli un ar roku nedaudz saspaida. Pievieno šķiņķi, kukurūzu, krējumu, pēc garšas sāli, svaigi maltus piparus un ķiploku pulveri. Apmaisa.
3. Pa virsu salātus pārkaisa ar kūpinātu papriku un uzreiz pasniedz.