Varu saderēt, ka šie cepumiņi ir uz palikšanu. Man IKEA ļoti garšo piparkūkas tādā apaļā sarkanā metāla kastē un auzu pārslu cepumi KAFFEREP. Man izdevās atrast recepti un padalīšos arī ar pāris knifiņiem.
Vienīgi man likās pārāk saldi. Bet samazināt cukura dauduzmu arī nevar, jo tad cepumi nesanāks tik plāni un trausli.
Sastāvdaļas (apm. 30 gb.):
100g pilngraudu auzu pārslas
100g mīksts sviests
160g cukurs
25g milti
1 olas dzeltenums
1 tējk. cepamais pulveris
Pagatavošana:
1. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
2. Auzu pārslas (nekādā gadījumā ne ātri vārāmās) ieber blenderī un sasmalcina - lai sanāk ļoti rupja maluma milti. Tad turpat pievieno mīkstu sviestu, cukuru, cepamo pulveri, olas dzeltenumu un miltus. Samaisīt var vai nu ar karoti, vai blenderī. Sanāks mīkst lipīga mīkla.
3. No mīklas veido nelielas bumbiņas un kārto uz pannas. Cepšanas laikā mīkla izkusīs, tāpēc bumbiņas liek pietiekamā attālumā vienu no otras.
4. Cep cepeškrāsnī 8-10 min. līdz cepumi kļūst zeltaini. Tad mazliet cepumus atdzesē (tie sacietēs) un tikai tad tos var noņemt no pannas.