IKEA auzu pārslu cepumi

Sastāvdaļas (apm. 30 gb.):

 

100g pilngraudu auzu pārslas

100g mīksts sviests

160g cukurs

25g milti

1 olas dzeltenums

1 tējk. cepamais pulveris

 

Pagatavošana:

 

1. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

 

2. Auzu pārslas (nekādā gadījumā ne ātri vārāmās) ieber blenderī un sasmalcina - lai sanāk ļoti rupja maluma milti. Tad turpat pievieno mīkstu sviestu, cukuru, cepamo pulveri, olas dzeltenumu un miltus. Samaisīt  var vai nu ar karoti, vai blenderī. Sanāks mīkst lipīga mīkla.

 

3. No mīklas veido nelielas bumbiņas un kārto uz pannas. Cepšanas laikā mīkla izkusīs, tāpēc bumbiņas liek pietiekamā attālumā vienu no otras.

 

4. Cep cepeškrāsnī 8-10 min. līdz cepumi kļūst zeltaini. Tad mazliet cepumus atdzesē (tie sacietēs) un tikai tad tos var noņemt no pannas.