Es vienmēr to teicu un teikšu arī turpmāk - nav nekā labāka par ātri pagatavojamu recepti. Un ja tā vēl ir pasta ar dārzeņu mērci un tas viss gatavs burtiski 20 minūtēs, tad tas ir labi dubultā! No šīs receptes mierīgi var izslēgt gaļu un dubultot dārzeņu daudzumu - veģetāriešu pasta gatava. Un tas ir labi jau trubultā! (tāds vārds vispār ir?)
Sastāvdaļas (3-4 porc.):
500g pasta
400g maltā gaļa
1 burkāns
1 selerijas kāts
2-3 ķiploka daiviņas
50g cietais siers
zaļie loki
kaltēta raudene
zaļumi
sāls, pipari
Pagatavošana (25 min):
1. Pastu novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni nolej, atstājot mazliet mērcei.
2. Burkānu notīra un sagriež palielos gabalos. Tieši tāpat sagriež selerijas kātu. Blenderī liek burkānus, selerijas, zaļos lokus, ķiplokus un visu sasmalcina.
3. Pannā uzkarsē mazliet eļļas un ātri apcep samalcinātus dārzeņus. Pievieno malto gaļu un cep līdz gaļa ir gatava.
4. Tad pannā pārliek pastu ar visu saglabāto ūdeni, apmaisa, pēc garšas pievieno sāli, kaltētu raudeni un svaigi maltus piparus. Uzrīvē sieru (atstāj mazliet dekorēšanai), apmaisa un uguni izslēdz.
5. Pasniedz pārkaisot ar sasmacinātiem zaļumiem un sieru.