Jorkšīras pudiņa rullīši ar gaļu un sieru

Sastāvdaļas (14-15gb):

 

140g milti

200ml piens

4 olas

100g cūkgaļas šķiņķis saimniekam NĀKOTNE
100g svaigais siers

50g spināti

1 ēd.k. mārrutki

sāls, pipari

Pagatavošana (30 min):

 

1.  Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Karstumizturīgā formā ieklāj cepešpapīru. Es zimantoju 28x20 cm lielu formu. Cepešpapīru ieklāj tā, lai gar divām malām paliek garākas malas - aiz tām varēs izņemt pudiņu no formas. 

 

2. Pagatavo Jorkšīras pudiņu. Mīklai sajauc olas ar miltiem un pienu. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Ja ir vēlme, var kādas garšvielas pievienot.  Mīklu pārlej sagatavotā formā un cep cepeškrāsnī 20-25 min. Tad aiz garām papīra malām pudiņu izņem no formas, pārliek uz dēlīša. Tagad, vēl siltu pudiņu vajag sarullēt, apsegt ar virtuves dvielīti un pilnībā atdzesēt.

 

3. Pildījumam sieru sajauc ar mārrutkiem, pievieno pēc garšas sāli. Gaļu sagriež plānās šķēlēs. Pudiņu izklāj uz darba virsmas, iesmērē ar siera krēmu, izklāj spinātus un gaļu, sarullē. Ietin pārtikas plēvē vai virtuves dvielī un liek ledusskapī uz minimums 4 st.  Vislabāk, tomēr, uz visu nakti.

 

4. Gatavu ruleti pirms pasniegšanas sagriež porcijas gabalos, sastiprina ar koka irbulīšiem, smuki izkārto uz servējamā šķīvja un pasniedz.

 

Recepti piedāvā