Kā vislabāk pasniegt svētku galdā parastu pankūku? Nosaucam to par Jorkšīras pudiņu, piepildam ar garšīgām lietām, smuki sarullējam. Vēlāk svarīgākais - skaisti izdekorēt un pasniegt. Viss! Noslēpums atklāts!
Starp citu, brokastīs arī var sarīkot mazus svētkus, ja pagatavot Jorkšīras pudiņu )))
Sastāvdaļas (14-15gb):
140g milti
200ml piens
4 olas
100g cūkgaļas šķiņķis saimniekam NĀKOTNE
100g svaigais siers
50g spināti
1 ēd.k. mārrutki
sāls, pipari
Pagatavošana (30 min):
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Karstumizturīgā formā ieklāj cepešpapīru. Es zimantoju 28x20 cm lielu formu. Cepešpapīru ieklāj tā, lai gar divām malām paliek garākas malas - aiz tām varēs izņemt pudiņu no formas.
2. Pagatavo Jorkšīras pudiņu. Mīklai sajauc olas ar miltiem un pienu. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Ja ir vēlme, var kādas garšvielas pievienot. Mīklu pārlej sagatavotā formā un cep cepeškrāsnī 20-25 min. Tad aiz garām papīra malām pudiņu izņem no formas, pārliek uz dēlīša. Tagad, vēl siltu pudiņu vajag sarullēt, apsegt ar virtuves dvielīti un pilnībā atdzesēt.
3. Pildījumam sieru sajauc ar mārrutkiem, pievieno pēc garšas sāli. Gaļu sagriež plānās šķēlēs. Pudiņu izklāj uz darba virsmas, iesmērē ar siera krēmu, izklāj spinātus un gaļu, sarullē. Ietin pārtikas plēvē vai virtuves dvielī un liek ledusskapī uz minimums 4 st. Vislabāk, tomēr, uz visu nakti.
4. Gatavu ruleti pirms pasniegšanas sagriež porcijas gabalos, sastiprina ar koka irbulīšiem, smuki izkārto uz servējamā šķīvja un pasniedz.
Padoms. Ja izceptu pudiņu nesarullē uzreiz, pastāv varbūtība, ka vēlāk mīkla salūzīs. Ja pudiņu neatdzesē, siers vienkārši izkusīs un iztecēs.
Protams, var pildījumam izmantot citu sieru, pievienot kaltētus tomātus, marinētus gurķīšus vai papriku utt.
Recepti piedāvā