Tas ir gulašs no neveiksmīga šašlika. Jā, mazliet ar rūgtu pieskaņu, jo plāni sabruka, bet mēs dzīvojam Latvijā un laikapstākļi mēdz pievilt. Es vienreiz samarinēju gaļu un tad saķēru kaut-kādu štruntu. Bet gaļu taču neies mest ārā. Tā nu radās šī ideja.⠀
Sastāvdaļas (6 porc.):
1,5 kg cūkgaļas šķiņķis
4-5 leili sīpoli
2 ēd.k. gatava šašliku garšviela
300g alus vai sarkanvīns
200g tomātu pasata
2 ēd.k. milti
4-5 ķiploka daiviņas⠀
Pagatavošana (apm. 40 min.):
1. Gaļu sagriež palielos gabalos. Sīpolus nomizo un sagriež gredzenos vai pusgredzenos. Gaļu un sīpolus pārliek bļodā, pievieno šašliku garšvielu un ar rokām kārtīgi samaisa un saspaida. Ja gaļu atstāj marinēties uz nakti, tad uzglabā to ledusskapī. Ja gaļu atstāj istabas temperatūrā, tad marinēšanai pietiek ar 1 stundu.
⠀
2. Gaļu ar sīpoliem pārliek kazanā, pievieno alu vai vīnu. Es pa virsu uzliku jaunos kartupelīšus, lai tie pie viena izsutinātos. Kazanam aizskrūvē vāku un liek karsēties. Kad kazans uzkarst, uzliek taimeri - vāra 30 min. Tad nolaiž tvaiku un noņem vāku.
⠀
3. Tomātu pasatu sajauc ar sasmalcinātiem ķiplokiem un miltiem. To visu pievieno gaļai, apmaisa un uzkarsē līdz parādās pirmie burbuļi.
⠀
4. Es pasniedzu ar tiem pašiem kartupelīšiem, bet jūs varat pasniegt kā vēlaties.