Kā tas saucas latviski? Bužeņina - vārīta cūkgaļas karbonāde? Help! Kā šo var nosaukt?
⠀
Ideāls gaļas veids, ko var pasniegt siltu kā gaļas ēdienu ar kartupelīšiem un štovētiem kāpostiem. Bet var sagriezt atdzesētu plānās šķēlēs. Man ļoti patika pavisam plāni sagriezt un ar kādu mērci sajaukt un tad kā ar girosu var pildīt viss kaut-ko. Iesaku!
Sastāvdaļas (8-10 porc.):
1,5-2kg cūkgaļas karbonāde
1 burkāns
6-8 ķiploka daiviņas
sinepes
2 lieli sīpoli
sāl, pipari
Pagatavošana (apm. 65 min.):
1. Ķiplokus un burkānu notīra un sagriež ne pārāk plānās šķēlēs. Gaļas gabalu pārleik uz darba virsmas un ar nazi sadur caurumus. Šajos caurumos sapilda burkānu un ķiploku šķēles. Gaļas gabalu ierīvē ar sinepēm, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem un apgriež otrādi. Tagad visu atkārto ar otru pusi.
⠀
2. Sīpolu sagriež pabiezās šķēlēs un pārliek afgāņu katlā. Pievieno 0,5l ūdens un liek pa virsu sagatavoto gaļu. Katlam uzliek vāku, aizskrūvē un liek uz plīts. Kad kazans uzkarst, uzliek taimeri - vāra 1 stundu. Tad nolaiž tvaiku un noņem vāku.
⠀
3. Gaļu var pasniegt karstu kā pamatēdienu. Bet var atdzesēt un tad griezt plaņās šķēlēs un visādi to izmantot.⠀