Šīs pankūkas var pasniegt gan ar ievārījumu, gan ar kūpinātu zivi vai gaļu - attiecīgi pievieno cukuru vai sāli/piparus. Man mazliet saldās apnikušas pa šīm dienām, tāpēc es šoreiz izvēlējos bekonu un adžiku.
Sastāvdaļas (4-5 porc.):
100g griķu milti
50g kviešu milti
375ml piens
2 olas
2 ēd.k. olīveļļa
sāls, cukurs
Pagatavošana:
1. Olas uzputo ar dakšu, pievieno miltus, pienu un kārtīgi samaisa. Apsedz ar tīru dvielīti un atstāj uz 30 min. uzbriest.
2. Tad pievieno olīveļļu, sāli un piparus vai cukuru, vēlreiz samaisa un uzkarsētā pannā izcep pankūkas.
3. Pasniedz, kā jau minēju - ar ievārījumu, medu, bekonu, kūpinātu lasi utt.