Ļoti sena un leģendām apvīta recepte. Mana mama stāstīja, ka šādas pankūkas viņas ģimenē cepa tikai mans Opītis (mammas tētis) in viņas Opītis (mana Opīšā tetis). Mamma stāstīja, ka Opītis tās cepa pirksta biezumā un tik biezas mācēja cept tikai viņš. Bet mans Opītis tās cep lielas, pa visu pannu un tad pilnīgi pietiek ar vienu pankūku.
Sastāvdaļas (4porc.):
220g milti
400g rūgušpiens
1 ola
1/2 tējk. dzeramā soda
sāls, vaniļas cukurs
Pagatavošana:
1. Rūgušpienam pievieno miltus, olu, šķipsniņu sāls un cukura un visu kārtīgi saputo ar putojamo slotiņu. Pievieno dzeramo sodu un vēlreiz samaisa. Apsedz ar tīru dvielīti un ļauj 15 minūtes nostāvēties.
2. Pannā uzkarsē eļļu. Mīklu ar ēdamkaroti lej pannā - pa 1 ēd.k. uz vienu pankūku. Cep no abām pusēm līdz pankūkas ir gatavas.
3. Pasniedz ar krējumu, ievārījumu, medu, ogām.