Šie šķiņķīši būs gatavi 30 min laikā, no kurām 25 min. tie cepsies krāsnī - tātad, būs laiks pagatavot salātus vai sagriezt dārzeņus. Un atkal - šķiņķīšu vietā var būt spārniņi vai stilbiņi. Nav nekāda augstā virtuve, bet kad nevar izdomāt ko vakariņās garšīgu pagatavot, tad šie āšie varianti ļoti labi noder.
Sastāvdaļas (3 porc.):
600g atkauloti vistas šķiņķīši
3 ķiploka daiviņas
2 ēd.k. kļavu sīrups
2 ēd.k. ābolu etiķis
1 ēd.k. olīveļļa
sāls, pipari
Pagatavošana (30 min.):
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.
⠀
2. Karstumizturīgā formā ielej eļļu, etiķis, pievieno sasmalcinātus ķiplokus un kļavu sīrupu, visu kārtīgi samaisa. Šajā marinādē liek šķiņķīšus un apmaisa vēlreiz. Formu leik uzkrsētā cepeškrāsnī un cep apm. 25 min, līdz vista ir gatava.
⠀
3. Pasniedz ar dārzeņiem vai salātiem.