Ja kaut-kas ir salds, tad tas automātiski nenozīmē "garšīgs". Šī recepte ir mana lielākā vilšanās.
Pirmo reizi ir tā, ka izlikt recepti mani pierunāja. Es ne visai sapratu šos cepumus. Aprakstā tas bija kaut-kas bombisks un visi ļoti slavēja. Man visi krāsainie M&Ms izkusa, saplīsa un paši cepumi diezgan pacieti sanāca. Es negribēju šo recepti publicēt, bet varbūt tā tiešām ir gaumes lieta. "Cielaviņu" taču arī kāds ēd...
Sastāvdaļas (30gb.):
115g mīksts sviests
115g svaigais siers
200g brūnais cukurs
360g milti
1 ola
1 ēd.k. kukurūzas ciete
1/2 tējk. cepamais pulveris
1/2 tējk. vanilīna cukurs
100g tumšā šokolāde
90g M&Ms konfektes
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru.
2. Sviestu, svaigo sieru, cukuru un vaniļas cukuru uzputo, līdz masa kļūst gaisīga. Tad iemaisa olu.
3. Atsevišķā bļodā sajauc miltus, cieti un cepamo pulveri. Pievieno sviesta masu un sajauc. Tad pievieno ar nazi sasmalcinātu tumšo šokolādi un uzmanīgi samaisa. No mīklas izveido bumbu, ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī vismaz uz 4 stundām. Ja sanāk noturēt ledusskapī visu nakti, tad vēl labāk.
4. Mīklu sadala 24 vienādās daļās. No katras daļas izveido bumbiņu, saplacina un izdekorē ar krāsainiem M&Ms.
5. Cep cepeškrāsnī apm 10-12 min. Gataviem cepumiem jābūt mīkstiem, it-kā neizcepušies līdz galam. Cepumus pilnībā atdzesē un tikai tad var ēst.
Padoms. Gatavu mīklu var glabāt ledusskapī vai saldētavā pat vairākas dienas. Gatavus cepumus arī var glabāt noslēgtā traukā pat 3 nedēļas.