Veģetārais pupiņu sautējums

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

350g sausas pupiņas (uz nakti iemērc ūdenī)

400g konservēti sasmalcināti tomāti

50g tomātu pasta

2 selerijas kāti

3 kartupeļi

1 burkāns

1 sīpols

2 ķiploka daiviņas

2 lauru lapas

2-3 smaržīgo piparu graudiņi

1/2 tējk. čili pasta (pēc izvēles)

sāls, pipari

Pagatavošana (50 min.):

 

1.  Sīpolu un ķiplokus sagriež mazos kubiņos.  Burkānu un selerijas sagriež kubiņos. Kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos apm. pupiņu lielumā.

 

2. Sīpolus un ķiplokus apcep katlā ar biezu apakšu. Pievieno burkānus, selerijas un cep vēl 5 min. Tad pievieno pupiņas, kartupeļus, lauru lapas un smaržīgos piparus. Pēc garšas pievieno sāli. Pielej ūdeni (lai viss ir noklāts) un apsedz ar vāku. Vāra līdz pupiņas ir mīkstas. Tad pievieno konservētus tomātus, tomātu pastu, čili pastu un vāra visu kopā vēl 5 min.

 

3. Sautējumu pasniedz ar krējumu un svaigiem zaļumiem. Pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem.