Hop, hop un gatavs! Kategoriski iesaku izmantot pēdējās vasaras brīvdienas un vēl sarīkot kādu pasēdēšanu ar draugiem vai saaicināt visu ģimeni uz vakariņām, kamēr nav sācies. Klāt iederās svaiga maize, sarkanvīna glāze un burvīgs vakars. Recepte ļoti vienkārša un produkti pavisam pieejami. Un ja vēl ir meža sēnes...
Sastāvdaļas (6 porc.):
1,2kg cūkgaļas lāpstiņa (vai cits gabals sautēšanai)
800g notīrīti kartupeļi
300ml sauss sarkanvīns
250g brūnie šampinjoni
200g burkāni
200g mazie sīpoliņi (Šalotes)
4-5 ķiploka daiviņas
3-4 lauru lapas
timiāns
sāls
Pagatavošana (apm. 60 min.):
1. Gaļu, kartupeļus un burkānus sagriež palielos kubiņos. Sīpolus un sēnes sagriež četrās daļās.
⠀
2. Afgāņu kazanā liek slāņos sīpolus un ķiplokus, gaļu, burkānus, sēnes un kartupeļus. Pievieno timiānu, lauru lapas, sarkanvīnu un pēc garšas sāli. Kazanu aizvāko un kad tas uzkarst, vāra 40 min. Tad nolaiž tvaiku un noņem vāku.
⠀
3. Sautējumu pasniedz uzreiz. Klāt var pasniegt svaigu maizi.⠀