BIEZPIENA SACEPUMS ar rozīnēm, kā bernībā. Sacepums gan griežot mazliet drūp, bet tas netraucē. Man likās, ka klāt vēl var pasniegt ķīseli - no dzērvenēm vai brūklenēm. Un tad būs pavisam kā bērnībā. un ko tu klāt pasniegtu?
⠀
Ļoti vienkārša recepte, manā gaumē - visu samaisa un izcep.
Sastāvdaļas (forma - 24x10cm):
500g biezpiens
6 ēd.k. pilngraudu speltas kviešu manna KOTIŅI
6 ēd.k. cukurs
1/2 gl. krējums
1/2 tējk. cepamais pulveris
3 olas
100g rozīnes
Pagatavošana (apm. 60 min.):
1. Rozīnes iemērc ūdenī uz 15 min. Cepamo dormu izklāj ar cepamo papīru. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
⠀
2. Bļodā sajauc biezpienu, krējumu, mannu, cukuru, olas, rozīnes (bez šķidruma) un cepamo pulveri. Masu pārlej sagatavotā formā un cep cepeškrāsnī 40 minūtes.
⠀
3. Sacepumu atdzesē un līdz pilnīgai atdzišanai noliek ledusskapī.
⠀
4. Pasniedz aukstu, griežot porcijas gabalos. Klāt var pasniegt gan krējumu, gan ievārījumu, gan šokolādes vai ogu mērci.