Vienkārši un garšīgi. Es sadarbības laikā ar ZS Kotiņi esmu iemācījies ēst miežu grūbas, kaut-gan līdz šim tas nebija man iecienītākais ēdiens. Varbūt es vienkārši palieku vecs?
Sastāvdaļas (4 porc.):
150g miežu pērļu grūbas KOTIŅI
100g sēnes
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
2 ēd.k. tomātu pasta
1 ēd.k. raršu eļļa KOTIŅI
sāls, pipari
Pagatavošana (40 min.):
1. Cūkgaļu sagriež kumosu gabaliņos. Sīpolus sagriež mazos kubiņos. Sēnes sagriež smalkāk.
⠀
2. Vispirms sausā katlā ar biezu apakšu apcep sēnes. Cep tik ilgi, līdz šķidrums ir iztvaikojis. Sēnes pārliek bļodiņā. Katlā ielej eļļu un apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno gaļu, apcep. Pievieno 0,5l ūdens, apsedz ar vāku un sautē līdz grūbas ir gatavas, apm. 20 min. Pašās beigās iemaisa tomātu pastu, pievieno sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Pievieno arī saceptās sēnes, apmaisa un atstāj uz 5 min. ievilkties.
⠀
3. Pasniedz ar krējumu un sakapātiem zaļumiem.