Recepte no sen-seniem laikiem. To atradu senā, ar putekļiem noklātā recepšu grāmatā. Mazliet pamainīju. Labi garšo gan paši par sevi, gan ar kafiju.⠀
Sastāvdaļas (4 gb.):
250g cepumu
100g rieksti
150g marmelāde
80ml espresso kafija Tiny Giant Coffee
2 ēd.k. kakao pulveris
2 ēd.k. pūdercukurs
1 ēd.k. sviests
1 ēd.k. rums
Pagatavošana (25 min.):
1. Cepumus un riekstus sasmalcina - var ar rokām, var caur gaļas maļamo mašīnu, var ar blenderi.
⠀
2. Kafiju sajauc ar kakao pulveri, pūdercukuru un rumu. Izšķīdina šajā masā sviestu. Tad visu samaisa ar cepumiem un riekstiem. Atstāj uz 10 min savilkties. Pašās beigās iemaisa marmelādi.
⠀
3. No šīs masas veido kūciņas kartupeļu formā Tad tos apviļā pūdercukura un kakao maisījumā (pa 1 ēd.k.).