Ja jums garšo sēklu maize, maize ar sēkliņām, rieksti, tad šī ir īstā! Es jau sen gribēju to uzcept, Jūs man jau sen prasījāt šādas maizes recepti. Lai to uzceptu, nevajag nekādas mākslas un nekādu zināšanu - tikai mācēt jaukt visu kopā un ieslēgt cepeškrāsni.
Sastāvdaļas (forma - 10x24cm):
70g saulespuķu sēklas
70g ķirbju sēklas
90g linsēklas
65g rieksti (lazdu rieksti vai mandeles)
145g pilngraudu auzu pārslas
4 ēd.k. Sātīgais miltu maisījums KOTIŅI
1 tējk. sāls
1 ēd.k. medus
3 ēd.k. linsēklu eļļa KOTIŅI
350g ūdens
Pagatavošana:
1. Lielā bļodā sajauc kopā ūdeni, medu un eļļu. Citā bļodā sajauc kopā visas sausās sastāvdaļas (riekstus var sasmalcināt) un ieber bļodā pie šķidruma. Samaisa, apsedz ar vāku vai paŗtikas plēvi un noliek uz 1-1,5st. uzbriest.
⠀
2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem. Maizes formu izklāj ar cepamo papīru, lai vēlāk būtu vieglāk izņemt maizi. Pārlej tajā mīklu izlīdzina un cep cepeākrāsnī 1 stundu.
⠀
3. Maizi atdzesē (var atdzesēt fromā), izņem no maizes formas un sagriež porcijas gabalos. Ilgstoši uzglabāt labāk ledusskapī.