Pa lielam, šašliks ir prakstiski viss, kas sadurts uz iesmiem un cepts uz grila. Un nav jau tā, ka īsts šašliks ir tikai no kakla karbonādes. Arī cūkgaļas karbonāde tam ļoti labi der. Galvenais - nepārcept un pirms tam iemarinēt, lai gaļai piešķirtu jaunu garšu!
Sastāvdaļas:
1 kg cūkgaļas karbonāde
2 svaigi tomāti
4 ēd.k. sojas mērce
1/2 ēd.k. kukurūzas vai kartupeļu ciete
1 ēd.k. medus
olīveļļa
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Gatavo marinādi. Tomātus sarīvē uz dārzeņu rīves un caur caurduri bļodā notecina sulu - mums nepieciešama tikai sula. Pievieno sojas mērci, cieti, medu, sāli, svaigi maltus piparus un olīveļļu. Visu kārtīgi samaisa un šajā marinādē liek kubiņos sagrieztu gaļu. Marinē 2 stundas.
2. Grilu uzkarsē līdz 190-200 grādiem. Gaļu sadur uz iesmiem un cep līdz gaļa apbrūninās. Tad gaļu apsmērē ar marinādi, kurā gaļa marinējās un cep līdz gatavībai.
3. Pasniedz ar grilētiem dārzeņiem.
Recepte tapusi sadarbībā ar