Kas ir latviešu nacionālais ēdiens? Protams, ka kartupeļi! Ja 1551. gadā to nebūtu ieveduši Eiropā, tad to mūsdienās noteiktu kāds selikcionētu.
Tāpēc šodien vēlos piedāvāt ļoti latvisku garšu - cepti kartupeļi ar mūsu pašu dillītēm un pētersīļiem, bet nedaudz citā interpritācijā.
Sastāvdaļas:
12-15 jaunie kartupelīši
30g pētersīļi
30g dilles
40g kalē kāposti
100g rīvēts cietais siers
2 ķiploka daiviņas
rapšu eļļa
sāls
Pagatavošana:
1. Grilu uzkarsē līdz 180-190 grādiem un liek uz restēm nomazgātus kartupeļus ar visu mizu. Grilē 30-40 min. ik pa brīdim apgrozot. Lai miziņa būtu smukāka, kartupeļus var apsmērēt ar olīveļļi.
2. Gatavo mērci. Kalē kāpostus (bez kātiem), dilles, pētersīļus, ķiplokus un olīveļļu sablendē. Pievieno rīvētu sieru un pēc garšas sāli.
3. Gatavus kartupeļus pārliek uz dēlīša un ar kartupeļu stampu saspiež. Pa virsu pārlej ar mērci. Pasniedz siltus.
Recepte tapusi sadarbībā ar