Atkal stāsts par to, kā man patīk eksperimentēt un pētīt veikalu plauktus. Šoreiz uz akciju bija cūkgaļas šķiņķis un es ātri izdomāju ko šodien gatavošu vakariņās. Paņēmu lociņus, mājās ir gan sojas mērce, gan citas āzijas virtuvei raksturīgas lietas. Vienīgi, veikalā paņēmu vēl apciņu ar gatavu mērci, ar ķiplokiem un hoisin mērci.
Sastāvdaļas (3 porc.):
500g cūkgaļas šķiņķis
2 ēd.k. rīsu etiķis
2 ēd.k. medus
4 ķiploka daiviņas
2 ēd.k. kartupeļu ciete
3 ēd.k. milti
6 ēd.k. eļļa
sojas mērce
zaļie loki
Pagatavošana:
1. Gaļu sagriež plānās šķēlēs. Kārtīgi izklapē no abām pusēm. Bļodā sajauc kartupeļu cieti un miltus un apvārta visus gaļas gabaliņus.
⠀
2. Pannā uzkarsē eļļu un apcep no abām pusēm gaļu. Gaļu izņem no pannas un tajā pašā pannā ielej sojas mērci, etiķi, pievieno medu, sasmalcinātus ķiplokus un uzkarsē. Tad šajā mērcē pārliek apceptus gaļas gabaliņus un kārtīgi apmaisa.
3. Gaļu pārkaisa ar zaļiem lokiem un uzreiz pasniedz. Klāt var pasniegt rīsus vai nūdeles.
PADOMS. Mērcei var pievienot arī kādu no veikalos nopērkamām gatavām mērcēm - ar čili un ķiplokiem, ar austerēm un lociņiem, Pad Thai, saldskābā, āzijas mērce utt.