Cūkgaļas gabaliņi ar medu un ķiplokiem

Sastāvdaļas (3 porc.):

 

500g cūkgaļas šķiņķis

2 ēd.k. rīsu etiķis

2 ēd.k. medus

4 ķiploka daiviņas

2 ēd.k. kartupeļu ciete

3 ēd.k. milti

6 ēd.k. eļļa

sojas mērce

zaļie loki

Pagatavošana:

 

1. Gaļu sagriež plānās šķēlēs. Kārtīgi izklapē no abām pusēm. Bļodā sajauc kartupeļu cieti un miltus un apvārta visus gaļas gabaliņus. 

2.  Pannā uzkarsē eļļu un apcep no abām pusēm gaļu. Gaļu izņem no pannas un tajā pašā pannā ielej sojas mērci, etiķi, pievieno medu, sasmalcinātus ķiplokus un uzkarsē. Tad šajā mērcē pārliek apceptus gaļas gabaliņus un kārtīgi apmaisa.

 

3. Gaļu pārkaisa ar zaļiem lokiem un uzreiz pasniedz. Klāt var pasniegt rīsus vai nūdeles.