Cepti kāposti ar kūpinātu desu

Video recepte

Sastāvdaļas (1-2 porc.):

 

350-400g svaigs kāposts
250g kūpināta desa
4 bekona šķēles
100g buljons
1 ēd.k. tomātu pasta
1 sīpols
garšvielas
eļļa cepšanai
sāls, pipari

Pagatavošana (25 min.):

 

1. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Desu sagriež ripiņās. Bekonu sagriež kubiņos. Kāpostu sagriež palielās strēmelēs.

2. Sausā pannā apcep bekonu ar sīpoliem. Tad pievieno kāpostu, apcep. Pielej buljonu, pievieno tomātu pastu un garšvielas un sautē minūtes 15, līdz kāposti ir pusmīksti.
Blakus uzkarsētā pannā (te peilej mazliet eļļas) kārtīgi apcep desu.

3. Kad kāposti gatavi, pievieno ceptu desu, apmaisa un pasautē visu kopā vēl pāris minūtes.

4. Pasniedz uzreiz.

Te ir links uz nažiem un nažu asināmiem