Šoreiz, pavisam nejauši, zupu pagatavoju bez gaļas. Tas nemaz nebija jūtams un to, ka par gaļu piemirsu, atcerējos tikai zupu apēdot.
Sastāvdaļas:
6 vidēji lieli kartupeļi
350g marinētas bietes "Dimdiņi"
3-4 lauku gurķi
4 cieti vārītas olas
150g krējums
2 ēd. k. mārrutki
1 ēd.k. sinepes
dilles, pētersīļi
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Gurķus sagriež strēmelītēs. Zaļumus sagriež smalkāk.
2. Kartupeļus nomizo, novara sālsūdenī. Tad, gluži kā priekš biezputras, kartupeļus sastampā kopā ar krējumu, mārrutkiem un sinepēm.
3. Kartupeļus atšķaida ar paniņām, kārtīgi samaisa. Tad pievieno bietes, gurķus, zaļumus, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Ja zupa liekas pa biezu, tad var pievienot minerālūdeni vai kartupeļu novārījumu.
4. Zupu salej porcijas šķīvjos, pievieno zaļumus un olu.