Viens no populārākajiem ēdieniem Anglijā. Faktiski, nacionālais britu ēdiens - fish&chips. Parasti gan vēl ir tie chips - frī kartupeļi, bet es šoreiz bez viņiem iztiku.
Foto: pipars.lv
Sastāvdaļas:
800g baltās zivs filejas (menca, heks, mintajs, pikša)
190 ml alus
150g milti
eļļa
garšvielas
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Ja zivs fileja ir saldēta, tad to vajag atlaidināt. Fileju sagriež kumosu lielos gabaliņos.
2. Bļodā ieber miltus, pievieno alu, garšvielas un kartīgi visu samaisa, lai nebūtu kunkulīši. Es neliku sāli un piparus, jo plānoju pasniegt ar mērci, kur jau pietiekami sāls sastāvā.
3. Zivs fileju iemērcē mīklā un cep uzkarsētā eļļā no visām pusēm. Jau uzceptas filejas pārliek uz papīra dvielīša, lai notek liekie tauki.
4. Pasniedz uzreiz.