Sojšliks - jaunums gardēžiem

Kādreiz daudziem nesaprotamais vārds vegāns nu ir kļuvis par ierastu. Aizvien vairāk cilvēku pievienojas vegāniskai kustībai. CIlvēki kļūst par vegāniem gan pārliecības, gan garlaicības un stila pēc. Nu bet kāpēc ne?! Ja tas lops nav priekš tevis un labāk jūties nevis apēdot steiku, bet soju - uz veselību! Īpaši jau, ka iekļaujot augu izcelsmes ēdienu, mēs palīdzam planētai. 

 

Un kur pieprasījums, tur piedāvājums. 2017. gadā savas durvis vēra Nata Cafe, kas darbojos vēl joprojām. Nata Cafe ražo vegāniem domātus produktus -sojšliks maigais, sojšliks BBQ, cepamdesiņas no sojas, burkānlasis utml.  Sojšliks jau ir gatavs produkts un to var lietot arī termiski neapstrādātu, jo sojas gabaliņi jau ir apcepti. 

Man likās ļoti interesants Čiaviārs, jo kopā ar bageti un nedaudz sviesta vai smērējamā siera tas tiešām atgādina ikrus. Un veco teicienu: "Nepagaršosi, neuzzināsi" neviens nav atcēlis. Tas ir čia sēklu maisījums ar sojas mērci un ūdens zālēm. Man garšoja.  Vēl man likās interesents burkānlasis (es gan to nepagaršoju), bet nosaukums intriģējošs.

NATA CAFE