Sīpolu kapāšanas čempionāts 2022.

Sīpolu svētkus svin jau kopš 2018. gada katru augusta trešo svētdienu. Tie tiek organizēti ar mērķi svinēt kultūrvēsturiskās vērtības, iepazīstināt ar apkārtnes dārgumiem un priecēt novadniekus un sabraukušos viesus. Šogad tiku uzaicināts novadīt tradicionālo sīpolu kapāšanas čempionātu un pats šos svētkus apmeklēju pirmo reizi.

 

Atbraucu stundiņu pirms pasākuma un pastaigāju pa amantieku tirdziņu. Paralēli uz un pie skatuves notika dažādu mākslinieku uzstāšanās - dejotāji, bmx riteņu braucēji un pat cirks no Liepājas! Neilgi pirms sīpolu čempionāta noskatījos deju lieluzvedumu ar skanīgās balss īpašnieces Ances Krauzes dziedājumu. Ļoti jauks pasākums visai ģimenei. Tad pienāca laiks atklāt čempionātu.  Uzdevums bija salīdzinoši vienkāršs, taču kad tas jāpaveic uz ātrumu, vairs tik vienkārši nav.  Katram dalībniekam bija sava taktika un pārliecība, ka tieši tā ļaus kāpt uz goda pjedestāla. Taču uzvarētājs bija viens, jeb pareizāk sakot viena - Laima.  Beigās no sakapātiem sīpoliem teātra aktieri vārīja sīpolu zupu "Kalambūra" gaumē".

 

Es iedomājos, ka katram novadam varētu būt kāds dārzenis vai auglis, kuram pa godu svin svētkus - piem. rudenī ķiploku, ābolu, bumbieru vai ķirbju svētki, rabarberu vai bērzu sulas svētkus var svinēt pavasarī, ķiršu vai aveņu svētki vasarā, pelēko zirņu vai skābētu kāpostu svētki ziemā. A, DIMDIŅI? Kā jums ideja?

Foto: pipars.lv