Piektā labdarības burgeru ballīte 2022. ir aizvadīta


Jā, kā dzied tajā dziesmā: "Viss nāk un aiziet tālumā....un sākas viss no gala". Tikai šajā reizē no gala gan nesāksies, jo šī gada 11.augustā aizvadījām piekto un pēdējo labdarības burgeru ballīti.

 

Ballīte tika aizvadīta ballīšu labākajās tradīcijās. Vienīgi, svinību vietu šogad nomainijām uz Grand Hotel Kempinski Riga svinību zāli (jubilejas pasākums tomēr).  Taču pārējais bez izmaiņām - mēs radijām svētkus bērniem ar īpašām vajadzībām! Mēs? Jā! Šogad man ļoti palīdzēja Jaroslava, fonda "Bērnu rīts" vadītāja. Kā jau esmu minējis iepriekšējos gados, mūsu sadarbība lieliski parāda, ka NVO var sadarboties un kopējiem spēkiem paveikt vairāk.

 

Kā katru gadu, gaidot ballīti nolēmu, ka jāsavāc līdzekļi kāda bērniņa sapņa piepildīšanai. Šogad tie bija pieci bērni un mums visiem kopā tas izdevās - nepilna mēneša laikā mēs savācām 28 978,36 eiro! Saziedotie līdzekļi palīdzēs Robertam, Sabīnei, Artūram, Eliasam un Samantai saņemt nepieciešamo rehabilitāciju un tehniskos palīglīdzekļus.  Paldies rehabilitācijas centra "POGA" kolektīvam par man pasniegto pateicību! Paldies Latvijas  Republikas Labklājības ministram Gatim Eglītim par to, ka jau otro gadu atbalstīja šo pasākumu ierodoties personīgi un paldies par pasniegto atzinības rakstu!

 

Un tas arī ir iemesls svinībām! Bērnu priekam darbojās animatori, sejiņu krāsošanas meistari, uzstājās dažādi mākslinieki un pateicos atbalstītājiem par bagātīgi klātiem galdiem.

 

Daudziem noteikti ir jautājums, kāpēc šī bija pēdējā labdarības burgeru ballīte? Viss ļoti vienkārši: uzstādītie mērķi ir sasniegti. Kad 2018. gadā organizēju pirmo labdarības burgeru ballīti, tas bija kas neierasts, jo labdarībai cilvēki pievēršās gada beigās un reti kad notika kāds pasākums citos mēnešos. Tāpēc arī mērķtiecīgi šīs ballītes organizēju vasaras beigās, lai pievērstu sabiedrības uzmanību faktam, ka šiem bērniem mūsu palīdzība ir nepieciešama visu gadu. Tagad katru mēnesi dzirdam par kādu pasākumu, kas veltīts bērniem ar īpašām vajadzībām. Man ir patiess prieks par mūsu sabiedrību un faktu, ka spējam palīdzēt un sadzirdēt šos lūgumus pēc palīdzības. Vai es beidzu darboties labdarības jomā? Noteikti nē, taču jāizveido kas jauns un nebijis, kaut-kas svaigs un interesants. Labdarības burgeru ballītes paliks labā un siltā atmiņā.

 

Nobeigumā vēlos pateikties māksliniekiem, kuri kāpa uz skatuves izrādot savu labo gribu. Paldies burvju māksliniekam Jurim Gavrilovam. Paldies Liene Šomasei un viņas audzēkņiem no bērnu un jauniešu radošās studijas. Paldies Agnesei Šīrantei un viņas audzēkņiem no bērnu estrādes studijas. Paldies Katrīnai Dimantai. Paldies Jānim Bukumam un grupas biedriem. Paldies grupai "Bad Habits". Paldies grupai "Fools on Parade".  Paldies Ainaram Mielavam un Aigaram Voitišķim. PALDIES!  Visi mūziķi un atbalstītāji saņēma mākslinieces Sabīnes Irbēnas veidotos piemiņas šķīvjus un veiksmes pogas. Paldies Sabīnei par atbalstu! Sirsnīgs paldies uzņēmumiem, kuri ir sociāli atbildīgi un domā par to, kādā sabiedrībā mēs dzīvojam un ko labu mēs varam paveikt  - paldies GPU "Nākotne", "Dimdiņi", ziedu salons "Linneja", Rīgas Brīvosta, "Electrolux", Imantas tirgus, "Gemoss", "Latvijas Maiznieks", "Kūkas Gardas", Grand Hotel Kempinski, Fiqsy.  Paldies čaklīšiem Saivai un Reinim par burgeru kopā likšanu!

 

Paldies visiem!

 

Foto: Pipars.lv,  Gotardo Ronītis, AIgars Jansons

Video: Kaspars Eniņš