Cherry fix: vai izdosies atkārtot Lido veiksmes stāstu?

Sestdien vēlu vakarā braucu mājās no viena pasākuma. Braucot garām Vermanītim vecāki atcerējās kā kādreiz pēc klubiem devās ēst uz Lidiņu. Tā laika jaunatne (tagad mūsu vecāki) noteikti atcerēsies nakts dzīvi un girosu 2 naktī.  Atmiņas izdarīja savu un mēs piebraucām pie jaunās vietas Cherry fix, kuru vasaras sākumā atvēra Gunārs Ķirsons (un viņa vards-uzvārds redzams nosakumā) ar savu mazdēlu un Jūlija Krūmiņa mazdēlu.

Vieta atrodas pašā centra, pretī Saktai - mazs smuks kiosks ar galdiņiem ārpusē. Mūsu kopējais pasūtījums bija šāds: soļanka, pelmeņi, konverts ar vistas gaļu un ķiploku mērce. Pa visu kopā samaksājām 6,70 Euro. 

 

Atnākot līdz mašīnai konstatējām, ka maisiņā nav karote un līdz ar to zupu apēst nav iespējams. Ok, vedam mājās. Nākamā vilšanās bija pelmeņi - tie bija tik cieti, ka zobus varēja nolauzt.  Ja es patiekšu, ka mums garšoja konverts, tad arī samelošu.

Mēs bijām ļoti vīlušies un vecāki bija sašutuši, jo kādreiz vārds Gunārs Ķirsons nozīmēja, ka tā ir vieta, kur var garšīgi un par pieņemamām cenām paēst. Šoreiz cena bija pieņemama, bet garšīgi nebija nemaz.

Skatoties uz bildēm, noteikti ir skaidrs - mēs atbraucām uz šo vietu pēc divām dienām vēlreiz. Šoreiz pie lodziņa piegāju es un pasūtīju visu to pašu plus frī kartupeļus. Meitene man uzreiz pajautāja vai vajag karoti un vai zupu sildīt. Kopā šoreiz samaksāju 8,35 Euro un devos uz Vērmanīti ēst.

Soļanka šoreiz bija biezāka, nekā sestdien, bet man vienalga negaršoja - dīvaina piegarša, tā kā pēc nierēm (vai ko tur pievieno). Es zinu, ka soļankai ļoti bieži griež sastāvdaļas strēmelītēs, bet sestdien tas drīzāk atgādināja rasolu, jo visas sastāvdaļas jau paspēja izmirkt un izskatījās, ka zupa jau gāja uz beigām, tāpēc tika saliets tas, ko vēl varēja saskrubināt. Otru reizi kad šo zupu paņēmu, tādas sajūtas vairs nebija, bet soļanka šajā vietā man negaršo vienalga.

 

Variet ēdienus iegādāties ēšanai uz vietas, vai nest mājās, kā arī Bolt food aplikācijā veras vaļā Cherry fix sadaļa. Tur mani gaidīja pārsteigums - cenas aplikācijā ir augstākas nekā uz vietas, sastāvs nav norādīts (tikai ēdiena nosaukums) un līdz ar to nav skaidri alergēni. Bolt food aprakstā minēts, ka restorāniem šī informācija jāsniedz. Arī PVD seko, lai šāda informācija būtu brīvi pieejama visiem. 

Tātad, konverts ar vistas gaļu - garšoja nesaprotami. Šoreiz nebija vairs nesaprotama masa, bet lai es pateiktu ka tas ir ļoti garšīgi, nu nē. Sestdienas vakarā tas vispār nebija ēdams. Ja šajā bildē vēl var redzēt sastāvu, tad tajā vakarā viss bija vienveidīgā masā, it-kā viss būtu blendēts blenderī nevis griezts, un īsti nesaproti ko ēd.


Toties biju patīkami pārsteigts par pelmeņiem. Šoreiz tie bija garšīgi, mīksti, kraukšķīgi - man garšoja. Arī tā ķiploku mērcīte bija superīga.

Un friškas kā jau friškas - garšīgi un tā jau tāda neatņemama street food sastāvdaļa. Man likās mazliet par daudz sāls, bet tas ir manai gaumei.

 

Rezumē.  Kādam garšo soļanka uzvārīta pēc visām tradīcijām, kādam nē. Kāds man pateiks, ka vajadzēja ņemt konvertu ar mozzarellas sieru, tad garšotu savādāk. Piekritīšu! Kāds var pateikt, ka viņiem toties nageti ir labi vai biezpiena bumbiņas izcilas... Es tam piekrītu! Tas viss ir gaumes jautājums.

 

Bet viens ir neapstrīdāms fakts - vakaros jums tirgo to, kas pagatavots vēl pa dienu un tāpēc tie pelmeņi bija pārkaltuši un izžuvuši. Un tāpēc tā zupa jau bija sastāvējusies.

 

Un vēl viena būtiska lieta - Cherry fix šobrīd pārkāpj Ministru kabineta regulas, kuras nosaka, ka obligāti jābūt norādītam sastāvam un alergēniem, vai nu jābūt linkam uz vietu, kur tas ir norādīts.

 

Sestdienas vakarā mēs pie kioska satikām jauniešus un vecāku kundzi, kura pa telefonu saskaņoja pasūtījumu (laikam ar mazbērniem), pie galdiņiem arī sēdēja divi cilvēki - nu nenāktu viņi šurp, ja viņiem negaršotu. Es vienkārši trāpījos nepareizā laikā - tādas dienas ir, es zinu to kā uzņēmējs.

 

Iesaku īpašniekiem pašiem pagaršot pa nakti ēdienu šajā kisokā un izvērtēt vai par šādu produktu viņi būtu gatavi maksāt naudu. Varbūt dažas pozīcijas ir vērts izņemt no tirdzniecības vakaros? Jo... ja es nenolemtu uztaisīt šīs vietas apskatu, tad noteikti vairs šeit ne reizi neiegrieztos.