Mozzo pica. Vai savādāka picērija?

 

 

Pāris nedēļas atpakaļ saņēmu uzaicinājumu apciemot Mozzo picu. Tā ir  salīdzinoši jauna picērija, kas atrodas Zigfrida Annas Meierovica bulvārī 12, Rīgā.

 

Es uzaicināju vecākus man pievienoties un mēs kopīgi devāmies uz picēriju. Pirmais iespaids pozitīvs - telpas gan ar īpašu dizainu neizceļas, bet viss tīrs un uzkopts.

 


Ja ierasti picērijās picas mīklu staipa un svaida pavārs, tad šeit to dara roboti. Nu labi, ne gluži roboti, bet speciāla ierīce. Tajā ieliek picas mīklu un beigās mīklas bumbiņa pārvēršas apaļā plācenī. Tad uzklāj mērci un uzliek atbilstošās sastāvdaļas.

 

Tad vēl ir opcija izvēlēties ko likt uz picas - ja nešaubos, piecas sastāvdaļas. Tad tevis izvēlēto picu ieliek speciālā krāsnī, no kuras pēc trim minūtēm (pa krāsns otru galu) izbrauc gatava pica.

 

 

 

 

Nu tagad nedaudz kritikas. Picu nosaukumi ir tādi paši, kā citās picērijās - Margarita, Funghi... Es saprotu, ka latvieši, īpaši bērni, ir diezgan konservatīvi savā izvēlē, bet nu varēja izdomāt ko oriģinālāku.

 

 

 

Picas mīkla ir tik plāna, ka paņemt rokā picas šķēli tā, lai no tās nenokristu desa, siers un dārzeņi ir prakstiski neiespējami. Es picas šķēli ielocīju tūtiņā, tad viss turējās kopā. Vēl, protams, ir opcija izmantot dakšu un nazi, ko arī rekomendēju.

 

 

 

 

 

Pirms doties uz picēriju, izpētīju viņu sockontus, kur redzēju bildi ar ļoti pat pieņemām cenām. Pat vairāk kā pieņemām. Sapriecājos, ka beidzot varēšu iepriecināt tautu un pavēstīt par demokrātiskāko picēriju Rīgā. Taču izrādījās, ka no Jaunā gada cenas ir cēlušās divreiz - un  toreizējā lielākā cena tagad ir zemākā. Vecāki par 30cm picu, piena kokteili un desertu samaksāja nepilnus 14 euro.

 

 

 

 

Es iesaku šo vietu. Jā, varbūt mazliet pa dārgu, bet ir dienas piedāvājums un tas ir ļoti pieņemams - 2,99 par 20cm picu un 4,99 par 30 cm picu!

 

Bet man garšoja! Man garšoja gan pica, gan saldais deserts - kanēļa standziņas ar šokolādes mērci. Tās standziņas līdzinās vairāk saldai picai, bet tas nemazina baudu. Man ļoti patika tas, ka pica ir gatava burtiski 5 min. laikā, ieskaitot pagatavošanas procesu un norēķināšanos. Man ļoti patika pats picas pagatavošanas process. Man garšoja mājas limonāde, kuru tirgo lielos bunduļos - citronu un kazeņu.