Amerikāņu stila pica The Pizza House

 

 


Pica un ēdienu piegāde - jēdzieni tik cieši saistīti, ka bieži mūsu prātos tas ir viens vārds. Taču ne visi zin, ka  tieši amerikāņu picērijas ieviesa picu piegādi, pateicoties Itālijas imigrantu ietekmei uz amerikāņu kultūru. Amerikā picas ātri kļuva populāras un iecienītas itāļu imigrantu vīdū, tāpēc picēriju ķēdes radās viena aiz otras. Arī šodien ASV tās ir populārākas nekā Eiropā. Amerika ir kļuvusi par šī itāļu ēdiena otro dzimteni  un receptūra jau sen izceļojusi pāri dižās valsts robežām.

 

 


Salīdzinoši nesen Rīgā atvērās jauna amerikāņu picērija - Audēju ielā 14. Noteikti kāds iesaucās - tā ir Pizza Hut! Nē, brālīši! Adrese un vieta ir tā pati, bet šoreiz te atrodas The Pizza House (facebook lapa). Kā viņi paši saka -  īsta amerikāņu stila pica Rīgā, Audēju ielā 14.  Arī man kā kulinārijas blogerim tur bija jāpaviesojas un veltīju tam vienu darbdienas pusdienas laiku.

 

Ja tev garšo amerikāņu pica, tev vienkārši ir jāapmeklē The Pizza House un būšu priecīgs, ja pēc šīs picērijas apmeklēšanas tu ierakstīsi šeit komentāros kā patika tev un ko tu domā par šo picēriju. Jo tas ir tiešām tikai mans subjektīvais viedoklis un par gaumēm, kā jau visi zina, nestrīdās.

 

 

 

 

Picērija divos stāvos. Telpas plašas, tīras, koptas, gaišas. Atmosfēra patīkama, apkalpošana laipna un tu patiesi jūties šeit gaidīts. Smaidiņš no viesmīles un rodas sajūta, ka tiešām par tavu ierašanos šeit priecājas.  Apkalpošana ātra - pica tiek atnesta karsta.

 

Un tagad par garšām. Mana izvēle šoreiz - pica Loaded  (liellopa gaļa, pepperoni, sēnes, paprika, sīpoli). Nu, nedusmojaties amerikāņu picu cienītāji, īsti mans tas nav. Kaut-kas tajā mīklā man netīk. Es neteikšu ka bija negaršīgi, bet ja drīkstu tā izteikties - nekā īpaša. Ierasti no picas gaidu vairāk. Vairāk garšas, vairāk smaržas, vairāk kraukšķīguma, siera utml. Es noteikti nevēlos noniecināt, bet laikam es esmu klasiskās itāļu picas piekritējs. Ar visām no tā izrietošām sekām.


Amerikāņu picām raksturīga bieza mīkla ar lielu (ļoti jūtamu) rauga klātbūtni. Tas ir viens no faktoriem, kas man ne īpaši patīk. Un otrs fakts - itāļi savās picās izmanto tikai augstas kvalitātes olīveļļu un miltus, bet te, pieļauju domu, ka gatavošanai tika izmantots kaut-kas nedaudz lētāks, kas mīklai piešķīra īpatnēju pēcgaršu.