Labākā kebaba meklējumos. Resto kebabs

Šodienas apskatā - Resto Kebabs.

Ieejot iekšā telpās rodas nepabeigta remonta sajūta: krāsainas sarkanbaltas mēbeles, bet grīda un sienas ļoti monotonas un pelēkas, it-kā tās aizmirsa nokrāsot. Bet šo nepabeigtības sajūtu var piedot, ja telpas un galdiņi ir tīri. Ar tīrību man izskatījās viss kārtībā.

Mēs bijām trīs, ļoti izsalkuši. Sev un ģimenei es pasūtīju kebaba plati, vistas karija picu un kebabu ar frī kartupeļiem. Ierados ap pusdienlaiku, bet man pieteica, ka liellopa giross vēl nebija gatavs, tāpēc vajadzēja uzgaidīt papildus 10 minūtes. Kopā samaksājām 19 euro un gaidījām 25min.

Kebaba plati es šoreiz palūdzu bez frī kartupeļiem. Man piedāvāja kartupeļus aizvietot ar mocarellas nūjiņām, bet šoreiz nederēja arī tie. Giross šajā vietā ir pat ļoti garšīgs. Man ir tikai viena pretenzija - parasti sūtot kebabnīcās plates, komplektā nāk salāti. Parasti tie ir vienkārši sagrieztas salātlapas, tomātu šķēles un svaigs gurķis. Un visās kebabnīcās tie ir pilnīgi identiski. Ne ar ko neatšķiras viens piedāvājums no otra. Es saprotu, ka tās ir tradicionālas piedevas, bet vai tiešām negribās mazliet atšķirties? Vai tiešām ir tik grūti padarīt salātus nedaudz baudāmākus? Aizvietot svaigu gurķi ar marinētu, vai pievienot kaut vai garšvielas, vai vienkārši sagrieztiem kāpostiem pievienot sāli un saspaidīt? Ir tik daudzi veidi kā padarīt salātus garšīgākus nepalielinot izmaksas... Es būtu gatavs pat piemaksāt, ja zinātu ka maksāju par garšīgāku un interesantāku produktu. Bet tā nav šīs konkrētās vietas problēma, tā ir pretenzija kopumā visām kebabnīcām, jo tie ķīniešu kāposti ir diezgan bezgaršīgi un man atgādina švammi.

 

P.S. Tikai, lūdzu, iztiekam bez skābētiem kāpostiem kebabos vai kebaba platēs. Paldies!


Ar kebabu ir līdzīgs stāsts kā ar plati. Giross labs, salāti prasti. Ņēmu kebabu ar īpašo Resto mērci, kuru man ļoti ieteica puisis pie letes. Tā ir "kūpināta mērce restorāna gaumē", un tā bija tiešām garšīga. Lai gan manā uztverē kebabs+ķiploku mērce ir pats labākais kombo, šoreiz domas mainu un šis variants man ļoti pat garšoja. Frī kartupeļi, nu kā jau kartupeļi - pārkaisīti vienkārši ar sāli un sāls bija ļoti minimāli.

Nu tad īss rezumē.

Giross garšīgs, pliekanie salāti ir standarts visās kebabnīcās (kurās esmu bijis), tāpēc biju jau noskaņojies. Vismaz šajā vietā dārzeņi nebija noguruši - tas jau ir liels pluss. Par picu nebiju stāvā sajūsmā, bet man patika, ka pamatne nav veikalā nopirkta. To tomēr gatavo uz vietas. Nu varbūt šoreiz aizmirsās pievienot kaut-ko (man gadījās pāris reizes, kad maizes mīklai sāli aizmirsu pievienot un bulciņu mīklai - cukuru).

Kopumā man palika labs iespaids un es, ja būšu šajā rajonā, noteikti atkal ieskriešu paēst.

Un ja kāds no jums tur ēdīs, noteikti pagaršojiet to viņu garšīgo resto mērcīti.

Vistas karija pica kopumā bija *okei* (liels uzsvars uz okei). Lai gan šī ir vistas karija pica, kariju vispār nejutu. Pieļauju domu, ka lielākais iemesls bija marinēti halapenjo. Tie bija sabārstīti no visas latviešu dāsnās sirds, sagreizti biezās ripās. Lai gan man garšo halapenjo, bet vēl vairāk man garšo karijs, kas diemžēl tika normākts. Mans ierosinājums būtu likt mazāk halapenjo un sagriezt to smalkāk, tad halapenjo garša būs, bet ļaus arī citām garšām paspīdēt.

Pēdējā lieta ko vēlētos pieminēt ir mīkla. Varbūt es šoreiz piekasos, jo iemācījos uztaisīt ļoti garšīgu picas mīklu (manai picai pat garoziņas parasti tiek apēstas.) Pirms devos uz resto kebab, apskatīju kas rakstīts par picām piegādes aplikācijā. Tur norādīts, ka pica ir gatavota uz "resto pamatnes". Ja šī "resto pamatne" ir izcelta, biju domājis ka tā būs kaut-kāda īpaša. Šo īpašo pieskaņu, diemžēl, nesagaidīju, jo mīkla bija... Teiksim tā, nebija vēlme apēst visas garoziņas.

Kur atrodas "Resto Kebabs"