“Rīgas burgeru festivāls”, vai kā man nācās ēst 13 burgerus

6. augustā Esplanādes parka laukumā norisinājās piektais jubilejas “Rīgas burgeru festivāls”. Šoreiz festivālā piedalījās vairāk nekā 30 burgeru ēdnīcu pārstāvji no visas Latvjas. Un kas ir īpaši svarīgs fakts priekš manis, šajā festivālā biju godpilnās žūrijas locekļa lomā. Kopā ar žūrijas kolēģiem Jāni Jenzi (Latvijas restorānu biedrības prezidents), blogeri un tiktokeri Justīni Martinsoni (@jushkapadrushka) un Jāņa sešgadīgo meitiņu, bija supersvarīgs uzdevums, trīs stundu laikā izgaršot, izbaudīt un izprast, kurš no trīspadsmit nogaršotajiem burgeriem ir pelnījis saukties par šī festivāla gardāko burgeri.

 

Teikšu godīgi, es paredzēju ka viegli nebūs un jau iepriekšējā vakarā atturējos no vakariņām! Taču neko daudz daudz tas nelīdzēja. Jau trešo burgeri baudot nācās piespiesties un upurēties uzdevuma vārdā! Ziniet ko teikšu? Mani patīkami pārsteidza, ka mūsu restorānu pavāri gan māk ne tikai gatavot klasiskos burgerus, bet pieiet šai lietai ar izdomu un atraktivitāti! Cepuri nost katram no meistariem, taču uzvarētājs ir viens un tie ir “Uguns Cafe” ! Trīs Ikšķilnieki, kam radās vēlme sniegt Ikšķilei vēl nepieredzētu garšas baudījumu – klasisko amerikāņu virtuvi, kuras pamatā ir kvalitatīva, bioloģiski audzēta gaļa un svaigi Latvijas zemnieku ražoti produkti, ko papildina dažādi firmas recepšu elementi, beigu beigās ir snieguši arī Rīdzeniekiem iespēju nobaudīt lieliskus burgerus!

 

Teikšu kā ir, skaitot balsis mums žūrijas pārstāvjiem bija tāda iekšēja nojausma ka uzvarētāji būs tieši “Uguns Cafe” , jo gan prezentācija, izskats, oriģinalitāte un garša bija līmenī! Nu garšo lieliski! Tā ka būsiet Ikšķilē, vai ieraudzīsiet kautkur savā pilsētā Uguns food truck, nedomājot steidzat nobaudīt! Un noteikti tiekamies nākamgad, nākamajā Rīgas burgeru festivālā, jo man ir liela interese, vai sanāks Ikšķilniekiem noturēt labākā burgera godu arī nākamgad?! ;)

Uz atvadām, vēlos pateikt paldies, par izrādīto uzticību, festivāla organizatoriem un personīgi Ingusam, par aicinājumu žūrijas sastāvā un jauko pasākumu! Paldies, žūrijas kolēģiem un visiem meistariem, kuri gatavoja lieliskos un vienreizēji gardos burgerus!

 

Foto: Kaspars Eniņš