Konfektes un šokolāde "Vāverīte". Tests

Iegādājos visus trīs saldumu veidus ar nosaukumu "Vāverīte".


Izlasot sastāvu uz konfekšu un šokolādes iepakojumiem es secinu sekojošo: konfektēs ir norādīts lielāks lazdu riekstu sastāvs, nekā lielkonfektē (par 2%). Un mandeles, savukārt, lielkonfektē ir 10 %, bet konfektēs daudzums nav precīzi norādīts.
Uz lielkonfektes iepakojuma redzu kakao pulveri ar samazinātu tauku saturu. Konfektēs šī kakao pulvera nav, toties kakao saturs šokolādē abās konfektēs ir vienāds - ne māzāk par 39%. Bet šokolādes tāfelītē ir minēti gan veseli, gan drupināti lazdu rieksti - 23 % un kakao saturs vismaz 35 %. Mandeles šokolādes tāfelītes sastāvā nav minētas vispār. Taču ir minēts sausais piens, kas ir loģiski, jo tā taču ir piena šokolāde!

 

Runājot par garšām - man neizdevās izgaršot atšķirību starp konfektēm un lielkonfekti. Man tās likās identiskas. atšķiras tikia pēc izmēra, kas kādam var būt svarīgi. Toties šokolādes tāfelīte pēc garšas krietni atšķiras no konfektēm. Tā ir jūtami sāļāka. Nevar teikt, ka man tā negaršoja, bet starpība ir jūtama. Es gribētu teikt, ka klasiskajā izpratnē konfektes "Vāverīte" sniedz to ko gaidam, bet šokolādes tāfelīte īsti ne. Šokolādes tāfelīti arī manā izpratnē nevarētu dēvēt par tādu kā konfekšu "Vāverīte" versiju. Patiesībā, es to gribētu dēvēt par piena šokolādi ar sāļiem lazdu riekstiem...

 

Atšķiras arī enerģētiskā vērtība! Konfektēm tā ir 548Kcal, lielkonfektei - 533Kcal un šokolādes tāfelītei - 591Kcal!

 

Cena, savukārt, atšķiras diezgan būtiski. Konfektes maksāja 8,99 Euro par kilogramu. Šokolādes tāfelīte sanāk 11,59 Euro par kilogramu, bet visdārgākā man sanāca lielkonfekte "Vāverīte" - 13,00 Euro kilogramā! Protams, šīs cenas ir uz konkrēto brīdi un konkrētajā veikalu tīklā un citos veikalos tās var atšķirties.

 

Bet jautājums tomēr paliek neatbildēts: ja šokolādes tāfelīte tapusi izmantojot piena šokolādi un tajā nav ne mandeļu riekstu, ne šokolādes pildījuma (pralinē), vai tā drīkst saukties "Vāverīte"? Vai tā vienkārši ir piena šokolāde ar lazdu riekstiem, kas iesaiņota jau iecienītajā "Vāverīte" konfektes raksturojošajā lazdu lapu zaļumā?! 

 

 

Un kā liekas jums?